PGIMER Chandigarh Jr. Technician GK Questions 2014 / UPSC GK/SSC CHSL GK/IBPS PO GK 2014

Question 1. The government of India has announced a Funding for Lending`scheme. This scheme will offer consumer and auto loans at reduced interest rates. The beneficiaries for this scheme are.............
BPSC GK Questions 2014
Ans. Commercial Banks.

Question 2. According to International Monetary Fund ( IMF ) figures, how many commercial bank branches are there in India per 100000 adults?
Ans. 11.38

Question 3. The RBI, in October, 2013, cuts Marginal Standing Facility ( MSF ) by 50 basis points. The new MSF has been fixed at ..................
Ans. 9.0%

Question 4. Which nation was signed a comprehensive free trade agreement with European Union in October, 2013?
Ans. Canada.

Question 5. Indra Gandhi international Airport signed an MoU ( called sister Airport Agreement ) with which Airport in October, 2013 ?
Ans. Birmingham Airport.

Question 6. India post has launched instant cash , on instant electronic money transfer service in partnership with..............
Ans. Wall Street Exchange.

Question 7. Tata communications has signed a collaboration agreement with `Batelco` to enable its connectivity in West Asia. Batelco Communication Company belongs to..........
Ans. Bahrain.

Question 8. Which bank has won the Golden Peacock Award for excellence in corporate governance, 2013 ?
Ans. Canara Bank.

Question 9. Bharatiya Mahila Bank ( BMB ) (inaugurated on November 19, 2013 ) is an Indian financial services banking company based in New Delhi. India became the third country in the world to have such bank for women. the other two countries are............
Ans. Pakistan and Tanzania.

Question 10. ................commenced the construction work for the joint venture 400 MW Shaukhevi hydroelectric project in Georgia.
Ans. Tata Power.

0 comments :

Post a Comment

 
Top