ONGC Assistant Written Examination Practice Questions 2014 

Q 1. Which country`s President has signed a two year bipartisan federal budget bill, in December, 2013, to avert the risk of shutdown of his government?
Ans. Barack Obama ( President of USA ).

Q 2. According to World Health Organisation (WHO), only Afghanistan, Pakistan and Nigeria have polio cases in the world. Which city of Pakistan had the largest number of polio cases in the world during the year 2013?
ONGC Assistant Question Paper

Ans. Peshawar.

Q 3. In December, 2013, Abdul Kader Mullah of Bangladesh was executed for genocides done during the Bangladesh,s 1971 Liberation war with Pakistan. He was the senior leader of .......
Ans. Jamaat-e-Islami Party.

Q 4. Indian Ocean Rim Association ( IORA ) held its 13th council of Ministers meeting in Perth, Australia on November 1, 2013, on the occasion, India handed over the chair of the IORA to.......
Ans. Australia.

Q 5. Which country is building an Indian Heritage Centre and will showcase trades and culture of early Indian settlers?
Ans. Singapore.

Q 6.Which two countries, in December, 2013, have agreed to join hands to denuclearise  North Korea?
Ans. South Korea and the USA.

Q 7. India and ........... , on November 20, 2013, have signed eight agreements in the areas of defence and security, oil exploration, civil aviation and scientific research.
Ans. Vietnam.

Q 8. India and.......... , on November 13, 2013, have signed an MoU to develop and strengthen mutual friendly relations through an increased cooperation in the field of broadcasting.
Ans. Slovenia.

Q 9. Which country has adopted a resolution, on December 28, 2013, that eases the one child policy of the country?
Ans. China.

Q 10. Name the Chapel which gives the indication about the selection of the Pope through the smoke arising from its chimneys.
Ans. Sistine Chapel.

0 comments :

Post a Comment

 
Top