SSC Data Entry Operator/UPSC IAS/IBPS PO GK Questions 2014

Question 1. As per the announcement made by the RBI in September, 2013, domestic scheduled commercial banks are now allowed to open branches in ......centers without RBI`s permission.
Ans. Tier-I

Question 2. Which software company has launched Finacle 11E, an advanced universal banking solution, to simplify banking transformation in September, 2013?
Ans. Infosys
SSC GK

Question 3. In September, 2013, the leaders of the RBICS nations have agreed to set-up fund to guard  against financial shocks. The capital volume of fund has been granted at..............
Ans. $ 100 billion

Question 4. The pension fund regulatory and development authority (PFRDA) Bill, 2011 allows at least...............FDI in pension sector.
Ans. 26%

Question 5. Which committee has mooted the idea of setting up Bullion Bank or Bullion Corporation of India?
Ans. Rao Committee.

Question 6. The RBI Governor, Raghuram Rajan, has announced the setting up of on external committee to screen applications for new bank licences. The committee will be headed by...........
Ans. Bimal Jalan.

Question 7. The RBI has decide to open a Forex Swap Window to meet the daily dollar requirement of three public sector oil marketing companies-- IOC, HPCL and ....................
Ans. BPCL.

Question 8. India announced an aid of Rs 5000 crore as economic stimulus package to ............... in September, 2013.
Ans. Bhutan

Question 9. The Information technology (IT) department has conducted searches on business premises of members of NSEL. What does NSEL stands for?
Ans. National Spot Exchange Limited.

Question 10. In August, 2013, the RBI has raised the ceiling of FDI in Assets Reconstruction Companies (ARCs) from 49% to .............
Ans. 74%

0 comments :

Post a Comment

 
Top