HPSC HCS/Naib Tehsildar GK Questions 2014 / 

Q 1. Which country has passed the new constitution on January 26, 2014 that is in written form and makes country a democracy with a civil state instead of Islamic State ?
Ans. Tunisia.
HPSC Current Affairs Questions 2014
Q 2. Which organisation came up with the report pf nearly 1.5 million people`s death every year in South-East Asia due to high blood pressure ?
Ans. World Health Organisation ( WHO ).

Q 3. Which country launched website for blood donation with real-time updates on blood stocks ?

Ans. Singapore.

Q 4. Which bank is facing fund crunch as the agency struggles to reduce poverty in emerging market nation ?

Ans. Asian Development Bank ( ADB ).

Q 5. Lebanon was known in its heyday as the `Switzerland of the East` has appointed its new Prime Minister. Name the person.

Ans. Tammam Salam.

Q 6. Which party has gain majority in the 10th parliamentary elections held in Bangladesh  on January 5, 2014 ?

Ans. Awami League.

Q 7. As per the decision of the International Civil Aviation Organisation ( ICAO ), all non- machine readable passports will be phased out globally by the year


Q 8. The controversial Yasuki war  shrine, which was in news recently, is located in ..
Ans. Japan.

Q 9. The Eurasia project, a new international project plans to develop innovative technologies for drilling ultra-deep wells in initiating by.....

Ans. Kazakhstan. 

Q 10. The Republic of Kenya having the largest economy by GDP in East and Central Africa has elected its new President. Name the President.

Ans. Uhuru Kenyatta. 

0 comments :

Post a Comment

 
Top