IBPS PO Current Affairs /WBPSC Judicial Services GK Questions 2014 / UPPSC Combined State/Upper Subordinate Services Examination GK Questions 2014 / Written Test Syllabus/Previous Year Papers 

Question 1 : National Consumer Rights Day is observed in India on
Ans : December 24

Question 2 : Who is the author of  'Imaging India' ?
Ans : Nandan Nilekani

Question 3 : The missiles can be sub-divided into a Ballistic Missile and
June 2014 GK

Ans : Cruise Missile

Question 4 : SIMBEX is an annual joint maritime bilateral exercise conducted between
Ans : India and Singapore

Question 5 : Indian Air Force is air arm of the Indian Armed Forces, it was officially established on
Ans : October 8, 1932

Question 6 : Verghese Kurien was associated with
Ans : Operation Flood

Question 7 : The North Atlantic Treaty Organisation (NATO) is headquartered at
Ans : Brussels (Belgium)

Question 8 : What is the name of first Indian research station in the Arctic region ?
Ans : Himadri

Question 9 : In which year, the Indian Space Research Organisation (ISRO) was established ?
Ans : 1969

Question 10 : The Borlaugh Award in India is given in recognition of outstanding research and contribution in the field of
Ans : Agriculture, Environment and Extension

Question 11 : Anthony De Mello Trophy is associated with the Test Series in Cricket played between
Ans : India and England

0 comments :

Post a Comment

 
Top