MPSC Registrar Workshop Superintendent / Director / Registrar / Administrative Officer Female Attendant / Extension Officer / Steno-Typist Exam GK Questions 2014

Question 1: The highest drainage basin associated with the peninsular river in India is
Ans : Godavari

Question 2 : The exact spot at which the earthquake occurs, is known as
Ans :   Epicentre

Question 3 : Which is the largest landlocked country in the world
Ans : Kazakhstan 

Geography GK Questions

Question 4 : Study of atmospheric phenomena is called
Ans : Meteorology

Question 5 : Which mountain forms boundary between Spain and France ?
Ans : Pyrenees

Question 6 : Which is the highest peak of Aravali Range ?
Ans : Guru Shikhar

Question 7 : In which state is the' Guru Shikhar' peak located ?
Ans : Rajasthan

Question 8 : Asteroid belt is situated between
Ans : Mars and Jupiter

Question 9 : The waves that help scientists to understand the internal structure of Earth are
Ans : Secondary waves

Question 10 : Central Highlands of Indian peninsular block are formed by
Ans : Igneous and Metamorphic Rocks

Question 11 : The broken hills, famous for zinc and lead are located in
Ans Australia

Question 12 : The grassland region of South Africa is known as
Ans : Veld

Question 13 : In which state of India is Kaziranga National Park located ?
Ans : Asom

Question 14 : In India, tropical Savannah (AW) type of climate prevails largely in
Ans : Peninsular Plateau Region

Question 15 : Which river makes the international boundary with Pakistan ?
Ans : Jhelum

0 comments :

Post a Comment

 
Top